Ves al contingut principal

Un gran estiu comença amb una bona planificació2013 va suposar un abans i un desprès en els grans viatges. 2015 va ser un estiu emocionant amb Poppy creixent dins de mi i amb el viatge que sempre haviem somiat: Australia. 2016 ens va permetre disfrutar de la nostra Poppy i de Japó durant 15 dies emocionants i plens de grans moments... 2017 no anava a ser menys i ens embarquem en dues aventures que segur que resulten meravelloses.

Enguany Altea i jo junts als meus pares i una amiga ens embarquem en un gran viatge que sempre hem volgut fer. Ha sigut un somni de la meua mare que va anar prenent forma a principis d'any i que ara està apunt de materialitzar-se en forma de 20 dies per Nova York, San Francisco, parcs naturals, Las Vegas i Los Ángeles.
Posteriorment Pau i Jo amb Altea tornarem a volar fins al sud-est asiàtic: Tailandia ens espera!

Ja tenim la maleta mig feta per a Estats Units i els documents preparats i aquesta entrada va per a explicar-vos de quina forma m'organitze i prenen forma els viatges.


Algunes persones m'han preguntat en ocasions com organitze i reserve els viatges i com planifique totes les activitats i les excursions que faig. Doncs bé, ho explicaré breument aqui.

El primer que faig és comprar comprar-me la Lonely Planet. Considere que és la millor guia i la més completa. En les primeres pàgines de la guia hi ha possibles recorreguts i rutes d'entre una setmana a quatre. També busque per internet en altres blocs possibles rutes i amb tota la informació planifique una ruta convenient.

Primer comprem els billets i fem un esboç de la ruta. Una vegada tinc la ruta planificada faig una reserva d'hotels via Booking en els llocs on estem una o dues nits i d'apartaments via AirBnB per als llocs on estem més de tres dies.

Billets comprats, ruta planificada i reserves de allotjament és el més important.  Una vegada tenim eixos tres punts solventats ja queda anar dia per dia mirant quins llocs visitar i la possible ruta. Si cal fer alguna reserva per estalviar-se cua o per no quedar-se sense entrades també la fem (entrades per a l'òpera de Sydney, visita d'Alcatraz en San Francisco...)

 Tota eixa informació la vaig organitzant en una carpeta de compartiments per dies per a tenir més organitzades les reserves. Billets d'avió, tren o reserves de cotxe; reserves dels hotels o apartaments, reserves de restaurants, museus... I poc a poc conforme anem fent ús de les mateixes anem tirant-les i alleugerint la motxilla.

Una vegada tota la documentació, la ruta i tot el necessari està organitzat, en una fulla calendari per a tenir una visió general de tot el viatge escric la ruta, el lloc on dormim i si fem alguna excursió o altra informació important.

Un viatge com els que fem aproximadament tarden sis mesos en planificar-se per complet aleshores aquesta n'és la pinta que té la meua taula de treball durant aproximadament mig any jijiji

Us informem també que podreu seguir per fotos les aventures que vivim al nostre Instagram @familia_wanderlust

Besos

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BKK

El dilluns 14 vam començar el viatge i com ja ve sent habitual en nosaltres vam tornar a fer la ruta Madrid - Dubai i allí enguany enllaçarem en Bangkok.


Poppy va passar el primer vol entre caminades amunt i avall de l'avió i festes que li feien tots. El segon vol va estar dormint tot el trajecte. 

Quan vam aterrar en Bangkok eren les 5pm, el que ens va permetre poder tranquilament agafar els trens i metros neccesaris per a arribar a l'hotel. De camí vam parar i aprofitarem per a replegar uns billets que teniem encomanats per a la setmana que ve. 
Vam arribar i de sobte ens van pujar de categoria d'habitació. No sabem quin n'és el motiu però tampoc vam voler preguntar...
Dutxa i arreglar un poc les coses i roda de reconeixement. Caminarem un poc pel barri de chinatown i anarem a sopar. Aquí el que no vols també t'ho emportes a casa però dona prou d'agonia amb el packaging que li posen...


En acabar de sopar vam tornar i vam dormir tot el possible. Ens va result…

Escapada pont de desembre a Segovia amb la família!

Més val tard que mai, aqui us deixe la crònica del viatge que vam fer aprofitant el pont de desembre.

Amb encara l'èxtasi del viatge d'estiu amb la família, vam començar a comentar que al pont de desembre es quedaven prou dies de vacances i haviem de fer alguna cosa... la meua ment planificadora de viatges no parava de buscar llocs que visitar que no haguerem vist ningú dels set (i Songo) que aniriem de viatge...
Els meus pares, que desde la seua jubilació quasi no paren a casa van proposar anar a la zona de Segovia i ens va semblar a tots molt bona idea ja que permetia arribar en poques hores de cotxe i era prou accesible amb el carro de Poppy. Sense menysprear que la zona tenia nombrosos castells i villes dignes de visita!
Vam llogar una casa al casc antic de Segovia. Una meravella en quant a localització: a solament dos minuts de l'Alcàzar i de la plaça Major.
El sis de desembre ben prompte vam iniciar la ruta cap a Segovia. Vam tardar unes cinc hores amb…

SF - Hwy 1 - Yosemite - Death Valley - Vegas

El segon dia complet en San Francisco va començar amb una visita a la mítica Lombard St. el carrer és espectacular. Ben cuidades les flors, un traçat singular...molt bonic!
Caminant vam arribar a un mirador on es veia Alcatraz i tot seguit ens vam dirigir fins a la zona del Civic Centre. Una plaça amb tendes i edificis bonics. Més endavant vam vore la United Nations Plaza i el City Hall. Probablement el més desagradable del viatge. Sense exagerar, centenars de rodamons, malalts mentals, pobres i abandonants s'amontonaven pels carrers. Mai havia vist tanta quantitat de misèria en el primer món... 


Costera amunt vam arribar fins a les Painted Ladies que hi ha al barri de Haight-Ashbury. Unes cases victorianes pintadetes cada una d'un color. Al parc hi ha unes vistes molt boniques de San Francisco. El barri de Haight-Ashbury és el conegut com barri hippie. M'esperava més ambient hippie o més cartells o restes del que va ser el moviment als anys 70...


Pegat està el barri de Ca…