Ves al contingut principal

Un gran estiu comença amb una bona planificació2013 va suposar un abans i un desprès en els grans viatges. 2015 va ser un estiu emocionant amb Poppy creixent dins de mi i amb el viatge que sempre haviem somiat: Australia. 2016 ens va permetre disfrutar de la nostra Poppy i de Japó durant 15 dies emocionants i plens de grans moments... 2017 no anava a ser menys i ens embarquem en dues aventures que segur que resulten meravelloses.

Enguany Altea i jo junts als meus pares i una amiga ens embarquem en un gran viatge que sempre hem volgut fer. Ha sigut un somni de la meua mare que va anar prenent forma a principis d'any i que ara està apunt de materialitzar-se en forma de 20 dies per Nova York, San Francisco, parcs naturals, Las Vegas i Los Ángeles.
Posteriorment Pau i Jo amb Altea tornarem a volar fins al sud-est asiàtic: Tailandia ens espera!

Ja tenim la maleta mig feta per a Estats Units i els documents preparats i aquesta entrada va per a explicar-vos de quina forma m'organitze i prenen forma els viatges.


Algunes persones m'han preguntat en ocasions com organitze i reserve els viatges i com planifique totes les activitats i les excursions que faig. Doncs bé, ho explicaré breument aqui.

El primer que faig és comprar comprar-me la Lonely Planet. Considere que és la millor guia i la més completa. En les primeres pàgines de la guia hi ha possibles recorreguts i rutes d'entre una setmana a quatre. També busque per internet en altres blocs possibles rutes i amb tota la informació planifique una ruta convenient.

Primer comprem els billets i fem un esboç de la ruta. Una vegada tinc la ruta planificada faig una reserva d'hotels via Booking en els llocs on estem una o dues nits i d'apartaments via AirBnB per als llocs on estem més de tres dies.

Billets comprats, ruta planificada i reserves de allotjament és el més important.  Una vegada tenim eixos tres punts solventats ja queda anar dia per dia mirant quins llocs visitar i la possible ruta. Si cal fer alguna reserva per estalviar-se cua o per no quedar-se sense entrades també la fem (entrades per a l'òpera de Sydney, visita d'Alcatraz en San Francisco...)

 Tota eixa informació la vaig organitzant en una carpeta de compartiments per dies per a tenir més organitzades les reserves. Billets d'avió, tren o reserves de cotxe; reserves dels hotels o apartaments, reserves de restaurants, museus... I poc a poc conforme anem fent ús de les mateixes anem tirant-les i alleugerint la motxilla.

Una vegada tota la documentació, la ruta i tot el necessari està organitzat, en una fulla calendari per a tenir una visió general de tot el viatge escric la ruta, el lloc on dormim i si fem alguna excursió o altra informació important.

Un viatge com els que fem aproximadament tarden sis mesos en planificar-se per complet aleshores aquesta n'és la pinta que té la meua taula de treball durant aproximadament mig any jijiji

Us informem també que podreu seguir per fotos les aventures que vivim al nostre Instagram @familia_wanderlust

Besos

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Udaipur-Ranakpur-Jodhpur-Jaisalmer

Després d’iniciar les vacances amb una cadena d’events peculiars hem de dir que afortunadament els dies que han seguit no han estat plagats de desastres...una navaixa perduda, el telèfon de Pau tornat a perdre dues o tres voltes més...
Vam deixar Udaipur de matí en direcció Ranakpur. De camí vam parar en l’espectacular Fort Kumbhalgarh. Enmig d’unes muntanyes una muralla infinita i un paisatge brutal. Una visita molt recomanable i entretinguda. Ens vam comprar unes papes, un coco, unes galetes i un lassi abans de continuar. Com ve sent habitual en aquest viatge Pau va tornar a extraviar el telèfon durant unes hores... el tenia a la furgoneta. L’univers li està enviant missatges de que ha de desconnectar jijijiji. 
Vam parar a dinar en un restaurant enmig de la selva on ens van atendre molt bé i vam continuar la marxa fins a Ranakpur. Allí vam visitar un temple jainista. El Ranakpur Jain Temple. Un temple amb més de 1440 columnes de marbre. En acabar la visita vam arribar a Narlai. Un po…

Namasté. Inici espectacular de les vacances!

Hola!
Quan diuen que la Índia o l’estimes o la odies clarament nosaltres som l’exemple del segon...i això que no sabiem encara el que estava per vindre...
Vam eixir de València en cotxe a Madrid i quan vam arribar a l’aeroport vam deixar les maletes i embarcarem sense problemes. El vol va anar fenomenal. Entre menjar i entreteniment ens va passar el vol més o menys ràpid.


Vam arribar a Dubai i també sense problemes vam trobar la porta i entrarem dins. Tot va anar molt bé! Vam arribar a Delhi i no va ser tot un camí fàcil... ens vam dirigir al control de passaports i vam passar tots sense problemes menys Bàrbara...resulta que el seu visat no el vaig fer bé i hem vaig equivocar per una lletra i el senyor de la frontera li deia que no podia entrar que el seu visat no corresponia amb el passaport... i clar jo diguent-li que era culpa meua i Bàrbara preguntant per una solució... menys mal que al final es veu que li vam caure bé i ens va arreglar les coses i ens va deixar entrar a tots!!! La v…

Esquivant la tragèdia

Sempre solem escriure el bloc aprofitant llargues esperes de trens, vols o fins i tot en desplaçaments amb cotxe... però escriure aquesta entrada en casa és un poc extrany... Vam tornar fa tres dies quan encara ens quedava una setmana de viatge i la veritat és que tornar de les vacances que has estat preparant amb dedicació abans d'hora mai és un plat de bon gust... però clar, si està en joc la seguretat no hi ha argument que valga.
El dia següent de Jaipur vam iniciar un altre dels dies amb llargues hores de furgoneta. Menys mal que entre la distància que ens separava d'Agra hi havia un parell de paradetes que ens ajudaren a estirar les cames. Vam parar a dinar en un bar de carretera i vam haver de menjar en els ulls tancats casi. Va ser un poc peculiar el lloc: ple de mosques, amb una carta solament en menjar hindú i res continental i amb un cambrer que tenia un clar problema: necessitava un logopeda. Si ja és dificil parlar en anglés en alguns, imagineu que d…